tirsdag den 25. september 2012

Sydneys første officielle LP3

 
Så har min søde Sydney, det lille spættefjæs, været til sin første officielle LP3. Det var i weekenden i DCK i Køge, regnvejr, forbikørende toge og knallertkøreskole, men intet af dette var eller blev noget problem for den seje tøs.
Inden prøven havde jeg ikke de store forhåbninger, da hun i flere af øvelserne ikke er nået til hele øvelsen endnu, men det holdt mig nu ikke fra at tilmelde hende.
 
Resultaterne fra dagen med kommentarer:
 
Fællessit: 30/30, hun sad bare sikker som en stenstøtte, og jeg var rolig hele vejen igennem.
 
Fællesdæk: 20/20, hun ligger fint de 4 min., men da vi bliver kaldt frem fra skjulet står der en hanhund (den der lå ved siden af hende) og snuser hende i rumpen. I det hun ser mig, får hun nok af den, rejser sig og går imod mig. Jeg tager hende med tilbage og laver slutningen som den skal være. Sikke noget! Dommer Palle vælger retfærdigvis ikke at trække Sydney points for, at hun rejste sig. Til gengæld kan jeg godt undre mig over, hvorfor enten dommer eller prøveleder ikke greb ind, så hanhunden ikke kom hen til Sydney. Havde det været Alfa, der lå der, så var hanhunden blevet skældt meget ud! Og hvordan kunne dommeren vide, at hanhunden ikke ville gøre Sydney noget. Det var synd for Sydney, selvom hun fik meget ros. Hun hader at lave fejl, og gør altid hvad der bliver sagt, og jeg VED, at hun har følt sig i dilemma; skal jeg behage "mor" og blive liggende eller skride fra den hanhund? Håber aldrig det sker for hende igen.
 
Fri ved fod: 17/20, hun flagrer en del og har skæve pladser. Sådan har hun altid været, men vi arbejder med det.
Stillingsskift: 27/30, i den første sit måtte jeg give hende en ekstra kommando, og pga. motorvejsstøj må jeg sige kommandoerne ret højt, og får derfor trukket hende et par cm frem i stå.
 
Venstre apportering: 0/30, denne øvelse havde jeg slet ikke regnet med, at hun ville fatte, men! Det gjorde hun! Hun løber på første venstre-kommando ud til den rette apport, men men...den lugter mærkeligt og hun løber så tilbage til mig (derfor får vi nul), så siger jeg venstre igen, og så spæner hun ud og tager venstre apport og kommer tilbage med den på plads. En stor apportbuk, som hun absolut ikke er vant til og på længere afstand end hun før har trænet. Jeg var SÅ glad og stolt! Hun gjorde bare, hvad hun fik besked på.
 
Springapportering: 19/20, hun gjorde det så fint, men satte sig en lille smugle skævt i slutningen. Ingen tyggen, sådan!
 
Stå, sit, dæk under uafbrudt gang: 18/20, hun gjorde det så godt, det var bare mig der gav lidt for meget kropskommando i dæk, så det må jeg jo bare lade være med :o)
 
Indkald med stå: 27/30, også en øvelse jeg ikke havde regnet med ville give points.... Men det gjorde den! Hun stoppede flot op, og tog så to skridt, som trak lidt, men bliv-kommandoen forstod hun, selvom hun havde fart på.
 
Fremsending til felt: 0/40, tja... den fattede hun ikke, heller ikke da vi gik tættere på. Helt tæt på til sidst kunne hun godt, men ikke særlig imponerende ift. hvor meget vi har trænet det. Jeg må mere ud i marken forskellige steder og sætte det op. Det er bare lige det med at få det gjort :o)
 
Næseprøve: 0/30, tja igen.... Hvis jeg ikke sørger for at vi træner det, så kan jeg jo ikke forvente at hun kan huske det. Sydney har ikke hentet en søgepind i 3 måneder. Mega min fejl, men jeg synes den øvelse er så kedelig, så glemmer den lidt.... med vilje :o( Hun havde lært øvelsen, men kun lige....
 
Helhedsindtryk: 8,5/10, ret fint med tre nuller synes jeg. Udtalelse: Dejligt samarbejdende par. Dejlig arbejdsglad hund, som havde nogle kiks på dagen.
 


Nu har jeg meldt hende til i Ølstykke d. 7.oktober igen, så må jeg nå at træne næseprøven og de fremmede apporter inden, og så må jeg se med det felt.... Tror det er en større operation end de to andre øvelser.
Mht. de fremmede apporter, så har jeg selv flere størrelser og former, som vi har hygget lidt med i dag. Alfa var helt syg for at være med :o)Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar